torsdag 31 mars 2011

OFF

Jag hoppas ni har förstående för att det kommer vara lite dålig uppdatering här nu ett tag. Detta kommer bli det sista inlägget från Sibban..
Jag kommer inte skriva så mycket nu heller, utan bjuder på några bilder istället. Allt är som vanligt annars bara det att vi lever i kaos nu! Jag är inte någon pedant människa men jag blir galen på att ha saker hullerombuller! kartonger överallt.


Tranan kom med lite saker


Farmor mys!


Baddags!


Faster Theres och en sminkad kille :)

Ellys fina klänning som hon fick av faster

Bada är kul

onsdag 30 mars 2011

Utveckling

Det sprudlar av egna viljor i detta huset. Viggo måste vara inne i någon utvecklingsperiod eller något. Han somnar inte om kvällarna trots att han inte sover länge på dagarna, han vaknar och gråter, somnar om, vaknar igen och drömmer och skriker. I morse skrek han NEJ MAMMA INTE ÅKA HEM!!! och samtidigt så slår han mig. Han är hur trött som helst men vägrar att somna om. Jösses!

Har inte skrivit på ett tag men har inte haft tid, och har inte det nu heller. Men helgen spenderade vi i Ukna för att fira fastrarna som fyller år nu i veckan, Jessica har redan fyllt och Theres fyller i morgon. Theres följde som sagt med oss hem och sover nu i skrivande stund som en gris uppe :) Hon ska åka hem idag! Det har varit jätte mysigt att ha henne här hemma, igår va vi simmet med Elly och Theres tog massa bilder som jag ska lägga upp en dag. På fredag får vi äntligen nycklarna! På lördag går lasset......

fredag 25 mars 2011

Fredag

Ikväll har vi varit hos våra fina grannar, men dom kommer ju bara vara våra grannar en vecka till. På fredag får vi äntligen nycklarna!

Imorgon bitti innan resten av familjen vaknar ska jag bege mig ut på en löptur, jag längtar redan. Vet inte varför egentligen för jag hatar att vara ute och springa men det ger väl resultat någon gång kanske?!
Sedan åker vi till Ukna, jag och Elly åker med farmor och fastrarna till staden, Viggo och pappa åker med farfar på traktorvisning. På söndag ska vi fira fastrarna (dom bästa för övrigt) då dom fyller år i veckan. Alltså 2 flugor i 1 smäll. Sedan åker vi hem och kanske hinner vi med zumban, jag hoppas det. Faster Theres ska följa med oss hem några dagar.
Nu ska jag därför städa av det lösa som ligger på golvet överallt.

Just de, vår älskade son tycker inte om godis det sa han i morse när han fick sina saker av tranan.
"inte dott dodis"

Trevlig helg

torsdag 24 mars 2011

Rädslan

Mamma, Pappa, Johan, Farmor och Farfar kommer ni ihåg att jag va livrädd för tranan?! Mamma och jag hängde alltid upp en strumpa på sängen där sedan tranan skulle komma och lämna något under natten. Minns inte så mycket vad vi fick men jag tror det va pengar och godis? Eller?
Farmor och farfar har en byrå med spegel i och på spegeln är det något som inte går bort, farmor sa alltid att tranan hade bajsat där.
Jag minns också att jag alltid gick in till mamma och pappa på natten för att jag inte kunde sova i min egna säng!
Thobias och Viggo hängde upp en strumpa ikväll, då jag va och tränade. Han fattar inte riktigt varför men han blir nog lycklig i morgon...Återkommer med bilder!

Därimot så har inte tranan landat i Ukna någon gång. Kanske gör den det nu?

onsdag 23 mars 2011

Benhinnor

Någon som vill byta? Mina kastar in handduken....
Men envis som jag är så skiter jag i att det värker det är lixom bara att bita ihop.
När Thobias och Viggo va i simhallen så tog jag och Elly och gick ut för att jogga och gå. Idag tog rundan 10min kortare vilket betyder att jag sprang mera idag. Det är så skönt när man känner fläsket gunga!
Därimot va motvinden hopplös, när det slutade blåsa så va det som om någon öppnade en dörr. haha trodde jag skulle ramla flera gånger..
I morgon ska jag pumpa!

När Viggo kom hem efter simskolan så kom han in och sa
mamma, mig åkt rutchkana i simhallen.
va ä Elly?

tänk er än pojk på 2 år och 4 månader frågar efter sin lillasyster så fort han kommer hem är inte det kärlek?

6 månader

Vårt lilla troll blir 6 månader på söndag! Idag ska vi på 6månaderskontrollen. Man tjatar om att tiden går fort hela tiden men det är sjukt att det kan gå så fort.!

Igår va jag riktigt duktig. Jag städade, tvättade va ute och powewalkade/joggade i 50 min, svetten rann som fan! På kvällen åkte jag och simmade jag är mör i mina ben idag. I eftermiddag ska Thobias och Viggo på "minisim"!

Nu ska jag se om jag får röja undan leksakerna som ligger utspridda på hela golvet efter en timme :)


Vi bakade en dag förra veckan.

Gapskrattar åt mamma!

tisdag 22 mars 2011

Åh

+7,1 grader klockan 7.45 är det inte underbart? Idag är det inget babysim då det är studiedag så Elly och jag ska vara hemma och vara ute i solen HELA dagen. Åh så skönt. Viggo ska till dagis, hoppas det blir lite bättre med lämningen snart igen. Stackan! Han bara gråter och säger mamma jag vill inte va dagis, vill hem.
Suck!
Men jag vet att så fort jag går utanför dörren så tystnar han.

Kollade om vi skulle få tillbaka något på skatten och faktiskt så får vi det, dock inte lika mycket som förra året då Tobbe nästan fick 30 tusen. Uffe har inte dragit lika mycket i skatt det gågna året men vi kommer iaf få tillbaka 20! Det sitter fint!

Nu är det snart dags för dagis!

Ha en bra dag...

måndag 21 mars 2011

Packa

Nu ska jag packa ner alla kläder som vi inte använder, dvs allt som är i garderoben uppe.
Ska se om jag orkar göra ett lite längre och avancerat inlägg till kvällen.. Tjing

onsdag 16 mars 2011

Superbebis

Vi har fått en superbebis. Hon sitter som en kung redan vid 5 månader och nu går hon upp i krypställning och juckar som en tok. Dröjer nog inte länge innan hon kryper..SHIT vart tar tiden vägen!?????

Vi har iaf haft en mysig vecka (än sålänge). Igår tyckte min sambo att jag va fruktansvärt tråkig, jag somnade på soffan kvart över 8 men va faen jag va ju trött!




Hedvigs roliga hund, han ser skit farlig ut men han går runt och skrattar hela tiden :)

måndag 14 mars 2011

Snorig

Viggos snor har smittat hittat till Elly med, hon är lite hostig och så, helt enkelt förskyld. Men hon är pigg som en liten lärka iaf!
Idag har jag och Elly spenderat dagen hos Hedvig och Brik. Vi myste en massa och gick en promenad på 1½ timme, jag va svettig efteråt :)

I morgon blir Viggo ledig från dagis igen, morbror Johan ville passa honom medans Elly simmar.
Så i morgon kommer alltså morbror Johan på besök det blir också mys.!

söndag 13 mars 2011

fredag 11 mars 2011

Besök

Vet ni vad som ska bli det allra bästa med att flytta?! Att slippa få besök varje kväll av, möss, råttor ja andra fyrbeta kräk som inte bara tycker det är kul att äta lite i sop-påsen utan också tycker det är helt okej att springa i sovrum och vardagsrum.

Nu tycker ni förståss att det är skitäckligt och vet ni vad, det tycker vi också! Droppen för mig va att se dom springa i MITT sovrum.
Nu sitter jag i köket och väntar på att Tobbe och Viggo ska komma hem med pizza och jag är inte ensam, jag hör dom i under diskbänken j*vla as helt enkelt!

Det är inte så lätt att lägga ut gift och sätta fällor för dom kan komma in sågott som överallt i detta hus. Visst ät det mysigt?!
Såhär såg det ut i oktober 2009.



Dom som är såhär stora har inte varit inne i huset eller jo under diskbänken som ni ser. BLÄ! Den är större än en diskborste den är riktigt snuskigt! Men vi ska flytta, tyvärr har jag en känsla av att detta huset kommer va ett mus,råttbo om ingen annan vill hyra det efter oss..

Nu är det pizza.
Ha en trevlig helg

Dagens bestyr

Godmorgon alla fina läsare. Hur mår ni idag?
Jag mår jätte bra, idag har jag energi. Så idag ska vi vara ute, vi ska packa in mera saker (igår packade jag 5 kartonger)tvätt, dammsuga kanske hinna skura golven med? och så är det ju såklart fredagsmys som i denna familjen ska bestå av pizza idag. Jag känner att jag kan svulla en pizza idag för efter träningen igår höll jag på att spy upp en! Jag tog verkligen ut mig totalt men det finns nog inget annat som är så skönt som den känslan. Nu önskar jag bara att fettet kunde försvinna lika snabbt som jag vill.


Kanske går det att hänga tvätten ute idag? Åh vad skönt isåfall.
Nu visas det Emil i Lönnerberga här hemma. Dom ska åka på auktion idag.

Åh igår fick jag lyssna på något så otrligt vackert. Det va när jag skulle hämta Jesse och hennes mamma som Nina Jesses lillasyster satt och spelade piano och sjöng till. Herregud jag hade gåshud, så otrligt fint det va. Jag vet vem som ska spela på mitt bröllop (om Tobbe friar snart).

Nu till dagens bestyr först en stor kopp kaffe och 2 knäcke.!


Trollungar

Jag har lärt mig sitta och så dreglar jag jätte mycket för mamma tror att det är hela 4 tänder¨på gång.
    

torsdag 10 mars 2011

Bättre

Ni som hade svårt att läsa kan ni det nu?!

Snett och så

Viggo är sjuk. Han är snorig, hostig och har lite feber så idag får han vara hemma från dagis igen. Denna veckan har det bara varit dagis en dag då det va stängt i måndags. Men så är det.
Viggo har varit långhårig länge nu och jag har sagt att jag ska klippa honom, nu i morse tog jag saxen i handen och började. Han är jätte duktig och sitter still och så men va gör det när morsan inte kan klippa?! Han ser ut som ja, jag vet inte vad, snett är nog bara förnamnet det är hackigt också! Men jag vill inte ge 280 kr för att han ska gå till en frisör, kanske är jag snål men dom pengarna kan jag lägga på annat.

Det är föräldrargrupp i på BHV idag och eftersom Viggo är hemma kan jag ju inte åka, om det inte vore för den bästa pappan i världen. Viggo ska få åka med honom i skogen några timmar då jag och Elly är iväg!

Ikväll ska jag iväg och träna igen, det är skönt att komma iväg lite. Nu har jag iofs varit ute och sprungit och cyklat här hemma men det är kul att pumpa ut ordentligt!

måndag 7 mars 2011

Våra hjärtan

Det började får någon månad sedan, Elly började skratta sådär ja ni vet ända från magen skratt som bara barn kan. Igår satt hon i gåstolen och Viggo kastade med en boll (mjuk) och hon skrattade som en tok det va tillochmed så att tårarna kom på henne.
Idag satt hon också i den och Viggo sprang runt, runt hela tiden och skattet på lilla Elly lät lika högt som mitt. Viggo tycker förståss det är jättekul att Elly skrattar så då stimmar han mera.

Eftersom grannen har semester betyder det att min älskade sambo jobbar mera. Han fixar med kossorna med men det får såklart Viggo hjälpa till med.

V-äta föst, åka traktorn sen
Jag- Ja, äta mat först sedan får du åka traktorn
V-mm,gott me mos
V-så, mamma fädi, mig mätt
J-ja okej
V-så,pås oss (klä på oss)

Tror ni han hade brottom med att äta idag? goa unge :D
Orkar inte skriva allt han säger men detta va ett litet smakprov.
Nu ska jag snart sova
mig trött

Tvätt och kartonger

Idag tvättar jag för fullt, jag har också börjat svepa in lite glas och packa ner i kartonger.
Tvätta är kanske inte så roligt men att få plocka ner allt i lådor ska bli jätte kul! Vi ska åka till huset och mäta lite så vi vet hur mycket tapet och så som kommer gå åt! Det kommer ta tid innan det blir som vi (jag) vill ha det så vi kommer leva i ett kaos länge har jag en känsla av med det är okej då. Åh vad jag längtar!

Vi har också varit ute en sväng på förmiddagen och plockade lite och grävde i snön!

Jag läste på Malins blogg om fina vårkläder på Zara.com och Elly vill också ha massor utav dom kläderna ÅH vad dom va fina!

söndag 6 mars 2011

Helgen

I fredags åkte jag och barnen till min farmor och farfar för att äta kroppkakor. Jag äter bara famors ingen kan göra sådan kroppkakor som hon. Vi skulle kommit iväg tidigt på morgonen men min kära migrän satte sropp för det, jag blev liggandes till halv 11, vaknade vid 6 och hade ont i huvudet. Tog tabletter men det hjälpte inte utan jag fick springa och spy och då va det bara att ringa hem Tobbe igen, tur att han inte hann åka så långt. Sedan hade jag skyttetrafik till badrummet och sängen. Men efter att jag fått sova en stund så försvinner det men man känner sig som om man blivit överkörd av tåget!

Jaja, väl framme hos farmor och farfar åt vi kroppkakor och sedan åkte vi vidare till pappa och Ingela (morfar och Inga). Viggo kan inte säga Ingela så han säger Inga haha sötungen.
Vi hade det mycket trevligt och mysigt, Viggo körde slut på sin gammle morfar!

Vi skulle åkt hem på lördagfm men det blev också ändrat för T ringde och sa att han va magsjuk, så vi bestämde oss för att åka till mormor och Göran istället.
Och idag har det ju varit underbart väder men det har blåst ganska kallt så vi har inte kunnat vara ute något för jag hade inga kläder med till Viggo eftersom vi egentligen skulle åkt hem. Men innan vi skulle åka så fick killen iaf en liten sväng i traktorn.
Väl hemma igen idag så stack jag till Zumban trots att jag nyss kommit hem och även om det tog emot. Men nu är der gjort och det är skönt! Nu har vi ätit tacos och jag är, trött och mätt.
Tobbe mår bra igen, skönt att det gick över lika fort som det gjorde på oss andra.

Imorgon är dagis stängt och jag önskar fint väder så vi kan vara ute hela dagen, vad ska ni göra i morgon?




Gammel farmor och glada Elly (Elly huvud ser konstigt)

Bompa blir lagad

Pappas och Ingelas katt är ENORMt stor (Norsk skogskatt som ser ut som ett lodjur)

torsdag 3 mars 2011

Besök

Idag har vi haft besök av Hedvig (Hedda) och Birk. Vi har ätit frukost, varit på promenad, hämtat Viggo, lagat lunch, ätit lunch och sedan druckit massa kaffe! Dagen har gått så otroligt fort bäst va de va så visade klockan 15.50 :)

Nu lagar jag mat, stek mitt i veckan! Det blir fint.
I morgon ska jag åka och hälsa på farmor och farfar och jag har beställt kroppkakor, äter bara farmors ingen annans! Åh såå gott tur att jag ska pumpa ikväll..

Bjuder på lite blandade bilder nu när kameran är hittad





onsdag 2 mars 2011

Ny vecka!

Denna veckan börjar redan dra sig mot slutet. Det går såå fort men det gör inget nu :) För alla som är nyfikna så kan vi nu säga att det är så gott som klart, Vi har köpt hus!
From den 1:a April kommer vi att ha vårt egna hus, förstår ni hur underbart det känns?!